Skip to content

RB-EXCLUSIVE

 


—-Momenteel niet meer in ons assortiment—-

 

 

 

RB-EXCLUSIVE kopen in Hilversum

Trendwatcher Hilversum is de eerste officiële dealer van RB EXCLUSIVE! Vanaf nu zijn wij dus het aangewezen adres voor deze collectie handgemaakte armbanden van carbon, gecombineerd met gekleurde schakels (perspex) of zilver. (De armbanden met kleur hebben een zilveren sluiting.) Het betreft een Nederlands product wat wordt ontworpen en handgemaakt in eigen atelier door Ron van den Bosch.

RB EXCLUSIVE – black diamond art

Carbon is een koolstof, wat start als een heel dun en zacht materiaal. Door het met elkaar verbinden van verschillende lagen ontstaat er een zeer sterk geheel. Carbon is niet alleen sterk, zwart en stoer! Het is ook tijdloos, het materiaal waar diamant uit bestaat, want deze koolstof verandert na miljoenen jaren onder hoge druk en -temperatuur diep in de aarde in diamant. Carbon is de diamant van nu. De zwarte diamant. De collectie is een expressie van een passie voor design en carbon, bestaande uit sieraden, tassen en allerlei accessoires zoals kaarthouders, manchetknopen en visitekaartjes.

Deze passie ontstond zes jaar geleden tijdens het trainen op mijn carbon wielrenfiets. Tijdens het fietsen tuurde ik weg in gedachte, denkend over een nieuw onderscheidend concept. Dit super lichte en sterke materiaal kreeg mijn aandacht toen ik naar mijn carbon fiets keek. Niet alleen fietsen, maar ook auto’s worden hiervan gemaakt. Men kent het uit de Formule 1 (de bolide van o.a. Max Verstappen), maar luxury sieraden bestonden er nog niet van. Op dat moment besloot ik mijn goudsmid achtergrond te combineren met een passie voor carbon. Het wordt wordt vaak gebruikt om zijn sterkte eigenschappen, maar ik wil juist de schoonheid en uitstraling benadrukken. De structuur is eindeloos, wat het materiaal ontzettend mooi maakt. Dat deed mij besluiten een eindeloos aantal producten te gaan ontwikkelen van carbon. Alles is handgemaakt, wat betekent dat ik met elke input of aanvraag voor een nieuw product de uitdaging graag aanga om het te vervaardigen!

Het werd mijn droom om dit bijzondere materiaal een grotere bekendheid te geven en ik wil dat ik van ieder product dat ik maak kan zeggen dat het onderscheidend, uniek, speciaal en tijdloos is. Alle producten zijn handgemaakt, wat betekent dat zij allen een eigen historie hebben. Daarnaast kan deze historie voortgezet worden in een bijzonder verhaal door het persoonlijk te maken. Alle producten zijn te personaliseren met een naam, logo of anderszins. Ook eigen ontwerpen ontvang ik graag, omdat ik andere graag verreik met een tijdloos en prachtig product volledig op maat gemaakt.

Ron van den Bosch

allround designer creator